Διατροφή και Υγεία
Πλεονεκτήματα Ξηρών Φρούτων
ΞΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Άνεση
- Ημερομηνία λήξης: 2 χρόνια μετά την παραγωγή
- Πιάνουν μικρότερο χώρο στο ράφι
Θρεπτικά Στοιχεία
- Πλούσια σε βιταμίνες (A, B1, B2, B3, B6) και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ποτάσσιο, σόδιο, κτλ).
- Υψηλά σε ίνες, μέταλα και υδατάνθρακες.
Βοηθούν σε δίαιτα
- Χαμηλά ή καθόλου λιπαρά.
- Γλυκιά γεύση χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.
- Δυνατότερη γεύση από τα φρέσκα φρούτα.
Είδος Πολυτελείας
- Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ξηρά φρούτα σε συνταγές ή συνοδέψτε με το κρασί και το ουίσκι σας.
Συμβουλές χρήσης ξηρών φρούτων
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι έτοιμα για χρήση έπειτα από ελαφρύ πλύσιμο. Αναμείξτε τα σε γιαούρτι, σαλάτες ή καταναλώστε τα ως σνάκ.
Μαγειρική
Για να υγράνετε τα φρούτα, τοποθετήστε τα σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Εάν τα χρησιμοποιήσετε σε σούπες τότε προσθέστε επιπλέον νερό στην κατσαρόλα γιατί τα ξηρά φρούτα ενδέχεται να απορροφήσουν μέρος του νερού.
Ζαχαροπλαστική
Εάν προσθέσετε τα φρούτα σε ζύμη ψωμιού ή σε οποιαδήποτε ζύμη με μαγιά, τότε τα υγρά φρούτα πρέπει να στραγγιστούν καλά πριν τοποθετηθούν στην ζύμη.